O soluție Commit Global. Află mai multe

Consiliere pentru persoanele care trăiesc cu HIV

Viața și sănătatea persoanelor care trăiesc cu HIV depinde de terapia antiretrovirală, medicamentele care țin sub control infecția cu HIV. Din cele 260.000 de persoane care trăiau cu HIV în Ucraina, 152.000 de mii luau tratament anti HIV. Dacă ajungeți în România și aveți nevoie de servicii psiho-medico-sociale HIV, vă stăm la dispoziție pentru a va ajuta să navigați prin sistemul medical.


Cu ce te putem ajuta

Acces la medic

Poți fi luat în evidență și vei primi îngrijiri medicale HIV în unul dintre cele 10 Centrele Regionale HIV pregătite să primească refugiați din Ucraina. Te vom ghida către cel mai apropiat centru.

Medicamente

În cele 10 Centre Regionale HIV vei primi tratamentul antiretroviral pe care l-ai luat și până acum, în Ucraina. Deasemenea, vei putea beneficia de monitorizarea tratamentului prin testele de sânge specifice. Dacă ai nevoie, te programăm pentru o vizită medicală.

Retea de suport

Războiul poate genera o tensiune mentală și emoțională care se poate transforma în stres traumatic. Este bine ca acesta să fie prevenit și tratat în primele 3 luni de la evenimentele traumatizante. Te putem pune în legătură cu un psihoterapeut care lucrează pro bono.


Toate serviciile psiho-sociale oferite de Asociația Sens Pozitiv sunt gratuite, anonime și confidențiale. Ghidăm persoane care trăiesc cu HIV prin sistemul psiho-medico-social de 17 ani. De când a început războiul din Ucraina, facem asta și pentru refugiații ucraineni care trăiesc cu HIV, care sunt în tranzit la noi în țară sau vor rămâne aici pentru mai mult timp. Contactează-ne în legătură cu orice aspect al vieții cu HIV.


Ukraine Child Cancer Help

Dacă ești părintele, ruda sau prietenul unui copil ucrainean cu cancer care are nevoie de asistență medicală, contactează-ne.

Dopomoha

Pe dopomoha.ro găsești toate informațiile despre procedurile de trecere a frontierei și cum poți să să te descurci în România.

Sprijin de Urgență

Vrei să oferi orice altă resursă în afară de cazare către echipa care coordonează efortul de salvare? Intră pe sprijindeurgenta.ro.

Un Acoperiș

Platforma Un Acoperiș te poate ajuta să găsești cazare, iar cei care vor să ofere ajutor pot să își pună la dispoziție spațiile disponibile.