O soluție Commit Global. Află mai multe

Despre noi

Dezvoltarea platformei CONSILIERE HIV a venit ca răspuns la nevoia refugiaților de a avea acces la servicii de sănătate vitale pentru bolnavii cronici. Prin intermediul platformei, care poate fi accesată gratuit, persoanele ucrainene diagnosticate cu HIV au acces la informații în limbile ucraineană, engleză, română, rusă, servicii psiho-sociale gratuite, anonime și confidențiale, medici de specialitate, 10 Centre Regionale HIV din România, expertiza și suportul Sens Pozitiv.


De 17 ani lucrăm pentru îmbunătățirea vieții persoanelor care trăiesc cu HIV din România și a celor cu risc crescut de a  contracta virusul. Știind de cohorta de peste 260.000 de persoane care trăiau cu HIV în Ucraina, înainte de război și de numărul mare de refugiați, ne-am pus la dispoziția persoanelor HIV pozitive care ajung în România din primele zile ale războiului. consiliereHIV.ro, siluția cu care Code4Romania ne vine în ajutor, ne va ușura munca și va ajuta mai mulți refugiați HIV pozitivi să afle despre serviciile Sens Pozitiv și să le acceseze. Mulțumim Code4Romania! 

Alina Dumitriu, Director Executiv Asociația Sens Pozitiv

CONSILIERE HIV e una dintre soluțiile care răspund rapid noilor nevoi de acces la servicii ale refugiaților ucraineni. Vorbim aici de persoane vulnerabile, diagnosticate cu o boală cronică, care au fost nevoite să își părăsească țara, medicul, serviciile de asistență oferite în limba lor și au ajuns în România. CONSILIERE HIV e răspunsul coerent Code for Romania la această nevoie: ușor, rapid, în limba pe care o vorbesc cei care au nevoie de astfel de servicii de sănătate, cu acces la expertiza unor parteneri care de 17 ani consiliază persoane diagnosticate cu HIV pozitiv. Rezolvarea prin tehnologie a unor astfel de situații de criză e în ADN-ul nostru.

Bogdan Ivănel, Președinte al Asociației Code for Romania